Knižnica DISSO
Pauhofová, Iveta - Quineti, Artan

Základné determinanty cenového vývoja v poľnohospodárstve a potravinárstve Slovenska. / Pauhofová, Iveta; Quineti, Artan. - Bratislava : PÚ SAV, 2001. - "21 s." - (Pracovné materiály; č.14)- ISSN 0862-9137.
SLO

Anotácia:  Zámerom práce je pokračovanie v identifikovaní zmien cenového vývoja v jednotlivých článkoch reťazca potravín v transformačnom období, ktoré je súčasťou prác publikovaných od roku 1994, a takto odpovedať na niektoré zásadné otázky formovania ponuky potravinového trhu.
Typ: Kniha - monografia Signatúra: 48527 k dispozícii

Knižnica DISSO
Hutník, Félix - Štanga, Rudolf - Tomovčík, Ján

Perspektívy trvalo udržateľného rozvoja potravinového hospodárstva na Slovensku. / Hutník, Félix; Štanga, Rudolf, Tomovčík, Ján. - Bratislava : PÚ SAV, 2002. - 67 s. - (Pracovné materiály; č. 8)
SLO

Anotácia:  Z obsahu: Teoreticko-metodologické hľadiská pre formovanie perspektívneho rozvoja agropotravinárstva Slovenska. Rozvoj potravinového hospodárstva s osobitným zreteľom na zmeny v poľnohospodárstve.
Typ: Kniha - monografia Signatúra: 48799 k dispozícii

Knižnica DISSO

From Farm to Fork : Safe Food for Europeďs Consumers [Z farmy na vidličku : Bezpečné potraviny pre európskych konzumentov.]. - Luxembourg : OOPEC, 2004. - 22 s. - (Europe on the Move) - ISBN 92-894-7772-5.
ENG

Anotácia:  Bezpečné a zdravé potraviny sú európskou prioritou. Smernice EÚ ohľadne bezpečnosti potravín boli od roku 2000 sprísnené. Z obsahu publikácie: Stratégia: Z farmy na vidličku. Bezpečné potraviny: Súbor štandardov. Udržiavanie bezpečnosti konzumentov: kontrola. Informovanosť konzumentov - obaly a etikety pre bezpečnosť. Bezpečnosť potravín začína na našich farmách. Viac ako bezpečnosť - kvalita a rozmanitosť.
Typ: Kniha - monografia Signatúra: B 49166 k dispozícii

Knižnica DISSO
Tomašková, Marianna - Kopas, Melichar

Analýza rizík v potravinárskom podniku. / Tomašková, Marianna; Kopas, Melichar. - In: Bezpečnosť práce. - Roč. 8/2008, 23-25. - ISSN 1335-4078.

Anotácia:  Súčasná legislatíva v Slovenskej republike stanovuje povinnosť zamestnávateľa zisťvať nebezpečenstvá, ohrozenia, posudzovať riziko a vypracovať písomný dokument o posúdení rizika.3 Analýza a následná minimalizácia rizík, prináša nový pohľad zamestnávateľa na svojich zamestnancov. Starostlivosť o bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci je nezastupiteľnou povinnosťou a zodpovednosťou zamestnávateľa a všetkých vedúcich pracovníkov. Žiadny podnikateľský subjekt nemôže byť úspešný, ak sa nestará o svojich zamestnancov, o ich bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci, o vyhovujúce pracovné prostredie a pracovné podmienky. V tejto súvislosti autorka analyzuje situáciu v potravinárskom podniku, kde sa plnia fľaše.
Typ: Článok z periodika

Knižnica DISSO
Drabik, Dušan - Bartová, Ľubica

An Assessment of the Slovak Agri-food Trade Specialisation Pattern. / Drabik, Dušan; Bartová, Ľubica. - In: Ekonomický časopis. - Roč. 1/2009, s. 3-20. - ISSN 0013-3035.

Kľúčové slová : obchod agropotravinársky; potravinárstvo; špecializácie; komodity; hospodárstvo; obchod
Typ: Článok z periodika



Bázy dát sú riadené systémom Proflib - Webis
Copyright © 1998-2024, CEIT